DÁREK ZDARMA k objednávce s kódem: DENMATEK 🌸

Stylové společenské šaty

Společenské šaty musí mít styl a šmrnc. Klíčovými pojmy při jejich výběru jsou elegance a kvalita. Každá událost si vyžaduje určitý společenský oděv – v dámské garderobě by určitě neměly chybět koktejlové šaty, tedy kratší společenské šaty, které užijete na banket, slavnostní raut, ale i na obchodní schůzky.

Perfektní střih

Není nic horšího, než když se společenské šaty různě krabatí, nadouvají, škrábou, sunou se, kam nemají, někde nezakryjí, co mají, jinde zase přebývají. Při výběru společenských šatů dbejte na perfektní střih. Musí vám sednout jako ulité tak jako spodní prádlo pod nimi. Jestliže ve výprodeji uvidíte šaty velikosti 36, do kterých se nějakým zázrakem se svou čtyřicítkou nasoukáte a budete doufat, že během čtrnácti dnů zmizí vaše špíčky, můžete se ve slavnostní den octnout v rozpacích. Šaty budou těsné a vám se bude špatně dýchat. Elegance se vytratí a vy si dlouho očekávanou událost neužijete, protože budete ze svých špatně padnoucích šatů nervózní.

Kvalitní látka

Jsou látky a látky. Bohužel stále více vévodí módním obchodům oblečení šité z laciných látek. Žmolky se na něm udělají už po druhém vyprání, barva vybledne, vytáhne se a stane se neforemné. Společenské šaty si zaslouží víc, než jim umí dát obchodní řetězce s oblečením (i když i zde můžete při troše štěstí jednou za čas objevit něco zajímavého). Kvalitní společenské šaty jsou prostě šité z prvotřídního materiálu, který nepůsobí na první pohled laciným dojmem.

Pozor na lacinost

Kvalitu můžete očekávat jen za určitou cenu. Je to podobné jako s potravinami – když si v supermarketu koupíte jogurt za 3 koruny, nemůžete počítat s tím, že bude mít stejnou výživovou hodnotu, jako jogurt z bioobchodu. Určitě znáte rčení „nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci“ a v případě společenských šatů to platí dvojnásob. Laciná látka i neumělé zpracování se na nich totiž pozná více než na jakémkoli jiném oblečení. Jistě, každý z nás pracuje s určitým rozpočtem, nicméně investice do kvalitního kousku se vám vyplatí – bude totiž nadčasový (např. malé černé jsou „in“ už několik desetiletý) a dlouho vydrží krásný.

Člověka dělají doplňky

A když budete mít ve své skříni kvalitní kousek společenských šatů – třeba pěkné koktejlky nebo stylové malé černé, dolaďte dojem doplňky. Neocenitelnou službu udělají perly, které prozáří váš obličej. Líčení zvolte decentní, nejlépe kouřové oční stíny, řasenku a lesk na rty. Dámské lodičky by neměly mít příliš vysoký podpatek a do ruky si nezapomeňte vzít elegantní psaníčko.

Vybírejte, dolaďujte a otiskněte svou osobnost ve svém vzhledu, jelikož originalita se cení.

Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informace

NastaveníNesouhlasímSouhlasím